WELKOM!

Dit werkelijk unieke resort ‘Generatie Wooncomplex Landgoed Oosterhout’ wordt door drie particuliere initiatiefnemers gerealiseerd op het Landgoed Oosterhout in Nijmegen Noord.

Wonen op het landgoed is genieten van ouderwetse rust, in en omringd door de natuur; de stedelijke genoegens op aangename afstand én toch binnen handbereik.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

Het project omvat zes woningen: drie royale vrijstaande woningen en drie nog te koop staande kleinere woningen. De initiatiefnemers willen daarmee verschillende generaties naast en met elkaar laten leven. De woningen worden in de zomer van 2013 opgeleverd.

HET PROJECT​

OMGEVING​

Het landgoed grenst aan ‘De Waaijer’; het recreatie- en natuurgebied tussen het stedelijke Lent en dorpse Oosterhout. Het omvat drie prachtige grote waterplassen, speelweiden, wandelparken, fietspaden, bossen en allerlei andere voorzieningen.

De woningen zijn zo gebouwd dat er nauwelijks energie verloren gaat. De grote woningen zijn gecertificeerd door het Duitse Passivhaus Institut Darmstadt en behalen daarmee het hoogste energielabel (A+) ruimschoots.

DUURZAAMHEID​

De achterliggende gedachte bij het ontwerp van deze woningen is dat deze ook door senioren bewoond moeten kunnen worden. Daar is dan ook rekening mee gehouden.

INDELING & PLATTEGRONDEN​

UITVOERENDE BEDRIJVEN​

Het vinden van uitvoerende bedrijven met voldoende ervaring om een passiefhuis te bouwen is in Nederland op één hand te tellen. Het is ook daarom dat een deel van de uitvoerende bedrijven niet uit deze regio komen en ze voor de 'warmte installateur' zelfs uitgeweken zijn naar Duitsland.

Het creëren van toegevoegde waarde is voor ons, initiatiefnemers van dit project, de drijfveer geweest om er een 'Lean' bouwproject van te maken. Hierbij laten we ons leiden door de Lean filosofie.

LEAN BOUWEN

PASSREG

Het project Generatie Wooncomplex Landgoed Oosterhout is een zgn. beacon project voor 'Passreg'. De initiatiefnemers weten zich daarmee ondersteund door Europa en een groep (internationaal) opererende experts op het gebied van (zeer) energie-arm bouwen.

KENMERKEN & CIJFERS

Hier vindt u de specifieke gegevens van de drie kleinere woningen.

DOWNLOADS

Download hier de brochure en de tekeningen van de woningen.